Voorkom letsel door insluiting

met mechanische insluitingsbeveiliging

Een unieke oplossing

Volledig mechanisch

Retro-fit te installeren

Eenvoudige installatie

Volledig roestvrijstaal

Hoe het werkt?

In deze video’s leggen we stap voor stap uit hoe je de ALPHA
voor draai- en schuifdeuren en de BRAVO voor lichtschermen gebruikt.

De ALPHA voor draaideuren

In normale werking is de deur gesloten en zijn de veiligheidscontacten in het bestaande systeem gesloten.

Wanneer de veiligheidscontacten van het bestaande systeem worden geschakeld, voorkomt de insluitingsbeveiliging het volledig openen van de deur totdat de sleutel is verwijderd.

Het draaien en verwijderen van de sleutel heeft twee functies: de insluitingsbeveiliging wordt geactiveerd om de deur te laten openen en de achterste blokkeerplaat wordt geroteerd, waardoor de deur niet kan sluiten.

De ALPHA voor schuifdeuren

Wanneer de veiligheidscontacten van het bestaande systeem worden geopend, kan de schuifdeur tot aan het einde van de voorste blokkeerplaat worden geopend.

Bij het draaien van de sleutel roteert de voorste blokkeerplaat weg van de bedienhendel, waardoor de deur kan openen. Door het verwijderen van de sleutel draait de achterste blokkeerplaat uit waardoor de deur niet kan worden gesloten.

De sleutel wordt vervolgens meegenomen door de operator binnen het beveiligde gebied. 

 

De BRAVO voor lichtschermen

In normale werking zijn de lichtschermen actief, wat een onverwachte herstart mogelijk maakt terwijl operators zich binnen de beveiligde ruimte bevinden, omdat er niets is dat voorkomt dat het infraroodsignaal opnieuw wordt gemaakt.

De BRAVO kan eenvoudig naast de zender of ontvanger worden gemonteerd. Door het draaien en verwijderen van de sleutel draait de blokkeerplaat en worden de lichtstralen doorbroken. 

Zolang een operator zich binnen het beveiligde gebied bevindt met zijn sleutel, voorkomt de blokkeerplaat een onverwachte herstart. Voor extra beveiliging van andere operators kunnen extra LOTO hangsloten aan het slot worden toegevoegd.

Een unieke oplossing tegen insluitingsgevaar

Ontvang direct
een offerte

Laat uw naam en e-mailadres hieronder achter en u ontvangt een offerte in uw mailbox.